οδοιπορικα για εκτος Αττικης

οδοιπορικα για εκτος Αττικης

Messagepar maritina » 31 Oct 2008, 20:31

θα ηθελα να ρωτησω καποιο συναδελφο που να γνωριζει καλα το θεμα αν δικαιουμαι οδοιπορικα.Ειμαι ωρομισθια σε πολη στην αιτωλοακαρνανια.μενω αθηνα ομως και πηγαινοερχομαι δυστυχως.με στελνει τωρα η πρωτοβαθμια και σε χωριο 25 χιλιομετρα εκτος.αυτοκινητο εχω.αν δεν ειχα ομως?πρεπει να πληρωνω τοσα χρηματα για βενζινη?δεν τα βγαζω που δεν τα βγαζω περα με τιποτε.....θα με υποχρεωνατε αν μου απαντουσατε συντομα.ευχαριστω πολυ
maritina

Re: οδοιπορικα για εκτος Αττικης

Messagepar Marina » 31 Oct 2008, 23:18

maritina a écrit:θα ηθελα να ρωτησω καποιο συναδελφο που να γνωριζει καλα το θεμα αν δικαιουμαι οδοιπορικα.Ειμαι ωρομισθια σε πολη στην αιτωλοακαρνανια.μενω αθηνα ομως και πηγαινοερχομαι δυστυχως.με στελνει τωρα η πρωτοβαθμια και σε χωριο 25 χιλιομετρα εκτος.αυτοκινητο εχω.αν δεν ειχα ομως?πρεπει να πληρωνω τοσα χρηματα για βενζινη?δεν τα βγαζω που δεν τα βγαζω περα με τιποτε.....θα με υποχρεωνατε αν μου απαντουσατε συντομα.ευχαριστω πολυ

Για τα εκτος Ατικης δεν δικαιουσαι τιποτα διοτι εσυ διαλεξες αλλη πολη.Ομως ισως και να δικαιουσαι για την αποσταση που διανυεις απο την εδρα -δηλαδη το γραφειο/διευθυνση της περιοχης που ανηκεις - μεχρι το σχολειο που σε στελνουν.Αλλα δεν εχω ακουσει ποτε κανεναν εκπαιδευτικο να λαμβανει επιδομα οδοιπορικων-ακομα και ως μονιμος :(
Soyez réalistes , demandez l' impossible !
Marina

Messagepar steliostheodor » 01 Nov 2008, 22:03

Marina a écrit:
maritina a écrit:θα ηθελα να ρωτησω καποιο συναδελφο που να γνωριζει καλα το θεμα αν δικαιουμαι οδοιπορικα.Ειμαι ωρομισθια σε πολη στην αιτωλοακαρνανια.μενω αθηνα ομως και πηγαινοερχομαι δυστυχως.με στελνει τωρα η πρωτοβαθμια και σε χωριο 25 χιλιομετρα εκτος.αυτοκινητο εχω.αν δεν ειχα ομως?πρεπει να πληρωνω τοσα χρηματα για βενζινη?δεν τα βγαζω που δεν τα βγαζω περα με τιποτε.....θα με υποχρεωνατε αν μου απαντουσατε συντομα.ευχαριστω πολυ

Για τα εκτος Ατικης δεν δικαιουσαι τιποτα διοτι εσυ διαλεξες αλλη πολη.Ομως ισως και να δικαιουσαι για την αποσταση που διανυεις απο την εδρα -δηλαδη το γραφειο/διευθυνση της περιοχης που ανηκεις - μεχρι το σχολειο που σε στελνουν.Αλλα δεν εχω ακουσει ποτε κανεναν εκπαιδευτικο να λαμβανει επιδομα οδοιπορικων-ακομα και ως μονιμος :(

Όχι, για τους μόνιμους ισχύει. Για παράδειγμα εγώ θα πάρω οδοιπορικά: Μένω στα Μεταξάτα, ένα χωριό 10 λεπτά από το Αργοστόλι και τα σχολεία μου είναι το ένα στη Σάμη και τα άλλα δύο στο Ληξούρι (Οι τρεις άκρες της Κεφαλονιάς). Θα πάρω οδοιπορικά όπου θα λαμβάνεται υπόψιν η χιλιομετρική απόσταση Σάμη-Μεταξάτα και Σάμη-Ληξούρι. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι παίρνεις οδοιπορικά μόνο εάν το αυτοκίνητο είναι στο όνομά σου (!). C'est dingue, non? Εάν δεν έχεις αυτοκίνητο στο όνομά σου, τότε δεν παίρνεις οδοιπορικά, αλλά....

Για τους ωρομίσθιους, ρώτησα την περίπτωσή σου σε 1-2 φίλους μου ωρομίσθιους και μου είπαν ότι δεν είχαν ξανακούσει για οδοιπορικά τέτοιου είδους, αλλά πάλι δεν έβαζαν και το χέρι τους στη φωτιά. Πάντως, επειδή τη Δευτέρα θα πάω στην Πρωτοβάθμια για κάτι δουλειές, το έχω στα υπόψιν να το ρωτήσω.
steliostheodor

Messagepar Marina » 02 Nov 2008, 14:26

Θα παρεις οδοιπορικα ομως για την αποσταση που διανυεις απο το ενα σχολειο στο αλλο, αν δηλωνες οτι μενεις Ιθακη πχ δεν θα σου πληρωναν κ αυτην την διαδρομη-αυτο λεω...Και το δρομολογιο μεταξατα- ληξουρι προφανως το πληρωνεσαι διοτι αλλιως θα σου υπολογιζαν αργοστολι -ληξουρι , διοτι στο αργοστολι ειναι η εδρα σου υποτιθεται.
Marina

Messagepar steliostheodor » 02 Nov 2008, 22:57

Παίρνεις οδοιπορικά όταν αλλάζεις δήμο από αυτόν του σχολείου που είναι η έδρα σου. Σου φέρνω πάλι το προσωπικό μου παράδειγμα: Η έδρα μου βρίσκεται στο Λύκειο Σάμης (Δήμος Σάμης) αν και δεν κάνω εκεί μάθημα. Τα δημοτικά όπου δουλέυω βρίσκονται το ένα στη Σάμη και τα άλλα δύο στο Ληξούρι (Δήμος Παλικής). Μένω στα Μεταξάτα (Δήμος Λειβαθούς).

Βλέπεις ότι αλλάζω τρεις δήμους. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις μετρώνται με αφετηρία το σχολείο το οποίο είναι η έδρα σου και όχι με αφετηρία την κατοικία. Γι' αυτό σου έγραψα τις χιλιομετρικές αποστάσεις Σάμη-Ληξούρι και Σάμη-Μεταξάτα.
steliostheodor

Messagepar Marina » 02 Nov 2008, 23:07

Οποτε Στελιο το ιδιο λεμε.....Τα Μεταξατα ομως γιατι σου τα υπολογιζουν?Εκει δεν διδασκεις...
Marina

Messagepar steliostheodor » 02 Nov 2008, 23:58

Marina a écrit:Οποτε Στελιο το ιδιο λεμε.....Τα Μεταξατα ομως γιατι σου τα υπολογιζουν?Εκει δεν διδασκεις...

Μένω όμως εκεί και το σπίτι είναι σε διαφορετικό δήμο από το σχολείο. Δεν πληρώνεσαι μόνο για την απόσταση που έχει το ένα σχολείο από το άλλο.
steliostheodor

Messagepar steliostheodor » 03 Nov 2008, 17:24

Ρώτησα σήμερα στην Α/θμια την κοπέλα που ασχολείται με τα οδοιπορικά και μου είπε ότι οι ωρομίσθιοι δεν παίρνουν σε καμία περίπτωση.
steliostheodor

Messagepar Josephine » 03 Nov 2008, 20:58

steliostheodor a écrit:

Ρώτησα σήμερα στην Α/θμια την κοπέλα που ασχολείται με τα οδοιπορικά και μου είπε ότι οι ωρομίσθιοι δεν παίρνουν σε καμία περίπτωση.

Oι ωρομίσθιοι παίρνουμε άλλο πράγμα αλλά η ανατροφή μου καθώς και η περίφημη γαλατική ευγένεια δεν μου επιτρέπουν να αναφέρω εδώ τι ακριβώς!!!
Josephine

Messagepar ENKEDA » 03 Nov 2008, 23:07

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ENKEDA

Messagepar Invité » 23 Nov 2008, 12:21

bonjour!!παιδια,σε ποιον να καταγγειλω οτι συναδερφος κανει μαθημα με 30 παιδια σε ταξη και ο διευθυντης του σχολειου αποδεχτηκε να μην ερθει αλλη καθηγητρια να αναλαβει τα μισα παιδια για να προχωρησει το τμημα?επιπλεον ο διευθυντης εμαθα απο πολλες πηγες οτι χτυπαει ασχημα τα παιδια...τι κανουμε εκει?εγω δεν το ειδα,αλλα το ειδαν συναδερφοι και τους πιστευω.τα παιδια φοβουνται και δεν λενε τιποτε στους γονεις.αυτο θεωρειται εκπαιδευση?να τρεμουν τα παιδια να πανε σχολειο?αφηστε που μαλλον απο την πρωτοβαθμια το ξερουν και τον καλυπτουν.ελπιζω μονο σε ενα Ευαγγελατο...τι να πω?
Invité

Messagepar steliostheodor » 23 Nov 2008, 17:57

Στο σχολείο σου γίνονται όλα αυτά; Εάν όχι, κινδυνεύεις να εκτεθείς κάνοντας καταγγελίες για ένα τόσο λεπτό θέμα για το οποίο δεν έχεις αποδείξεις. Θα μου πεις οι δάσκαλοι που το έχουν δει δεν είναι απόδειξη; Ναι, αλλά είσαι σίγουρος/η ότι θα θελήσουν να εμπλακούν κι ότι δε θα σε αφήσουν ξεκρέμαστο/η;
steliostheodor

Messagepar Stelios » 24 Nov 2008, 00:40

το θεωρώ απίθανο, στις μέρες μας, να χτυπήσει εκπαιδευτικός παιδιά και να μην μαθευτεί. Τα παιδιά σήμερα, όσο μικρά και να είναι, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν έχει δικαίωμα κανένας να τα χτυπήσει στο σχολείο...
Stelios
Site Admin

Messagepar Invité » 30 Nov 2008, 20:36

σημασια εχει οτι γινεται και τα παιδια δεν μιλανε...οχι,δε γινεται στο σχολειο μου.η κοινωνια ομως ειναι κλειστη και ολα μαθαινονται.δεν το προχωραω μη βρω το μπελα μου,αλλα θα χαρω απιστευτα οταν θα βγει στη φορα...και θα βγει,ειμαι σιγουρη.ευχαριστω ομως για την απαντηση .Υποψιν ομως οτι οι δασκαλοι που το εχουν δει φοβουνται να μιλησουν απ οτι ειπαν.οποτε.....και παλι ευχαριστω...
Invité

Messagepar steliostheodor » 30 Nov 2008, 20:51

Invité a écrit:σημασια εχει οτι γινεται και τα παιδια δεν μιλανε...οχι,δε γινεται στο σχολειο μου.η κοινωνια ομως ειναι κλειστη και ολα μαθαινονται.δεν το προχωραω μη βρω το μπελα μου,αλλα θα χαρω απιστευτα οταν θα βγει στη φορα...και θα βγει,ειμαι σιγουρη.ευχαριστω ομως για την απαντηση .Υποψιν ομως οτι οι δασκαλοι που το εχουν δει φοβουνται να μιλησουν απ οτι ειπαν.οποτε.....και παλι ευχαριστω...

Και αφού η κοινωνία είναι κλειστή και όλα μαθαίνονται, οι γονείς δεν το έχουν μάθει; Και τι κάνουν; Και αυτό που λες για τους δασκάλους που φοβούνται να μιλήσουν μου κάνει φοβερή εντύπωση. Τι χάλια είναι αυτά; Δεν ξέρω τι να πω γιατί κι εγώ είμαι της ίδιας γνώμης με τον κ. Μαρκαντωνάκη.
steliostheodor

Messagepar alex » 19 Fév 2009, 21:26

Μηπως θα πρεπει να αντιδρασεις?αν ειναι ετσι οπως τα παρουσιαζεις ειναι σοβαρο στισ μερεσ μας!επικοινωνησε με το σχολικο συμβουλο της περιοχης!
alex

Messagepar alex » 20 Fév 2009, 09:38

alex a écrit:Μηπως θα πρεπει να αντιδρασεις?αν ειναι ετσι οπως τα παρουσιαζεις ειναι σοβαρο στισ μερεσ μας!επικοινωνησε με το σχολικο συμβουλο της περιοχης!

αυτο το μηνυμα το εστειλα πριν κατι μηνες :?
alex

Messagepar evi » 18 Sep 2009, 11:32

Xekinise kai i Ait/nia simera.
evi

Retourner vers ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ